Dierenhulpverlener nr 1

Eindelijk is er een vakblad voor de dierenhulpverlener! We willen ervaringen delen, samenwerken en gezamenlijk het niveau en de slagkracht van de dierenhulpverleners verhogen. In elke editie gaan we in op de actualiteiten in ons vakgebied, wet- en regelgeving, EHBO bij verschillende diersoorten en hebben we tips over fondsenwerving en (social) media gebruik. Uiteraard staan wij open voor tips qua onderwerpen, we ontvangen graag jullie input.

Deze editie gaan we in op het herkennen van dierenmishandeling dierenhulpverleners hebben hier een belangrijke signaleringsfunctie. 

Het voorjaar komt eraan (klopt dit qua uitgave datum?), een drukke periode voor ons door al het nieuwe leven, van kittens tot zwanenpulletjes, de dieren die uit de winterslaap komen en onze terugkerende trekvogels. Een prachtige periode maar ook een periode waar veel werk te verrichten valt en veel ondersteuning nodig is. Ik blijf het altijd bijzonder vinden hoe de natuur in het najaar in een soort spaarstand gaat om in het voorjaar weer als herboren tevoorschijn te komen. Onderwater in Nederland is dit ook prachtig te zien, alles gaat weer groeien, bloeien en de volgende generatie wordt geboren en grootgebracht. In deze periode zijn de duizenden dierenhulpverleners die Nederland rijk is, keihard nodig.

Helaas worden er nog steeds kittens van zwerfpoezen geboren, dieren gedumpt en hebben in-het-wild-levende dieren het moeilijk door de verdwijning of inperking van hun leefgebied. Hoe wij dit samen opvangen en dierenwelzijn bevorderen ben ik erg trots op, en het kan natuurlijk altijd nog beter. Vandaar een vakblad voor dierenhulpverleners, om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, samen te werken en zo gezamenlijk het niveau te verhogen en dierenleed te verminderen. Keep up the great work en veel plezier met deze eerste editie van het Vakblad Dierenhulpverlener.

Plaats een reactie