Dierenhulpverlener nr 2

Dank voor de reacties op het eerste Vakblad Dierenhulpverlener, deze input en inzichten hebben we nodig om de gezamenlijke kennis en kunde in ons vakgebied te blijven verbeteren. 

Voor de meeste organisaties komt er nu een wat rustigere periode aan; de natuur en de dieren bouwen af en gaan zich voorbereiden op de winter. Een goede periode om binnen je organisatie orde op zaken te stellen; ben je klaar voor nieuwe regelgeving, hoe behoud je vrijwilligers en welke dingen kan je als organisatie beter doen?

In deze editie helpen we je daarmee op weg en nemen we je mee naar Bonaire! Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland en een uitdagend werkgebied voor dieren hulpverleners. Ons team voelt er enkelen aan de tand en maakt er een inspirerend verslag over. Samenwerken en kennisdelen zijn belangrijke pijlers om de dierenhulpverlening te verbeteren en efficiënter te maken; binnen organisaties, tussen organisaties en met andere hulpdiensten. Wat mag je bijvoorbeeld van de Dierenpolitie verwachten, en wat juist niet?

Uiteraard duiken we ook weer in de fysiologie van onze dieren, suikerziekte en EHBO bij bloedingen en brandwonden gaan we dieper op in.

De meesten kennen Gerrit Zand al, ik werk al jaren erg fijn met hem samen en heb heel veel van hem geleerd. Mocht je hem nog niet kennen, neem dan met ons een kijkje achter deze warme glimlach. Veel plezier met deze tweede editie en tot op 9 november bij de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening.

Piet Hellemans, dierenarts en ambassadeur van DierenLot

Instagram: @piethellemans.nl

Plaats een reactie