Dierenhulpverlener nr 3

Trots!

Wat hebben we het goed voor elkaar hier in Nederland met ons uitgebreide netwerk van dierenhulpverleners! 

Uiteraard kunnen er nog veel dingen verbeterd worden en daar moeten we ook aan werken, maar we mogen ook best een beetje trots op onszelf zijn.

Ik ben net terug van een week honden en katten castreren en steriliseren in Roemenië, het dierenwelzijn loopt daar tientallen jaren achter op ons. Drachtige poezen en teefjes steriliseren zal denk ik nooit wennen, maar het is helaas wel nodig om de populaties daar in toom te houden. Minder dieren op straat betekent minder concurrentie om voedsel, minder ziektes en minder verkeersdoden. Het lijkt wel eens dweilen met de kraan open, maar het is ons hier in Nederland ook gelukt het zwerfdierenprobleem bij honden op te lossen en bij katten terug te dringen, dus moet het daar en in de rest van de wereld uiteindelijk ook lukken, toch?

Wij moeten hiervoor wel blijven samenwerken, specialiseren en onze kennis delen, dit doen we met ons ons Vakblad, het Landelijk Congres Dierenhulpverlening en met ons Centrum Kennisdeling. 

Dat samenwerken niet altijd even makkelijk is, merken wij in het werkveld regelmatig, daarom  in deze editie een artikel over conflicten binnen je organisatie. Verder voelen wij collega Frans Knaken, tandheelkundig dierenarts, goed aan de tand over zijn vak zijn specialisatie. 

Katten zijn dieren die pijn en gebreken erg slecht tonen, hierdoor wordt het vaak over het hoofd gezien en worden ze niet optimaal ondersteunt, daar dus ook aandacht voor in deze derde editie. En natuurlijk ontbreken nuttige tips voor het organiseren van jouw stichting niet, zo geven we je handige handvatten bij het maken van een jaarverslag en maken we kennis met het dierfondsenoverleg. 

Duik lekker in ons vakblad, geniet, leer en blijf samenwerken! 

Piet Hellemans, dierenarts en ambassadeur van DierenLot

Instagram: @piethellemans.nl

Plaats een reactie