Een beetje extra ondersteuning voor onze dieren in koude tijden

Net als wij hebben onze huisdieren een beetje extra ondersteuning nodig in deze koude periode. Van tocht of met nat haar buiten lopen (of een natte vacht) wordt je trouwens niet ziek. Het zit zo dat door de koude-stress, de weerstand afneemt en dat er makkelijker een virus- of bacterie-infectie kan plaatsvinden.

Dit dipje in de weerstand is te voorkomen door koude-stress te vermijden en door te zorgen voor een optimale weerstand. Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een optimale weerstand en een beetje ondersteuning met extra vitamines en mineralen is dan ook wel verstandig in deze koude tijd.

Vrouwelijke honden en poezen kunnen gemakkelijker een blaasontsteking krijgen dan mannelijke, dit komt doordat de urinewegen bij vrouwelijke dieren korter en wijder zijn.

Bij mannelijke katten, en zeker bij meerdere katten in één huishouden, zien we weer vaker blaasgruis en/ of een geïrriteerde blaas.

Als je hond of kat wel eens last heeft van een blaasontsteking of blaasirritatie, dan kan dit Cranberry extract een gezonde blaas ondersteunen. 

https://litopet.nl/

Voorkomen is beter dan genezen en het fijne van voedingssupplementen is dat ze geen bijwerkingen hebben, dit in tegenstelling tot de meeste medicijnen.

2 gedachten over “Een beetje extra ondersteuning voor onze dieren in koude tijden”

  • Hoi Willy,
   Dankjewel voor je reactie en wat goed dat het je is opgevallen! Ik heb het bij Piet nagevraagd en we hebben de link aangepast. Ik hoop dat dit help!
   Groet,

   Linda
   Support Dierenarts Piet

   Beantwoorden

Plaats een reactie