Project Street Dogs in Thailand is een fantastisch initiatief waar ik graag mee samenwerk en mij kosteloos voor inzet. Omdat deze honden geen baasje hebben en niemand voor ze opkomt, doe ik dat graag. Met wat kleine handelingen kan ik een enorm verschil maken in het leven van een straathond. Dat is precies de reden dat ik dierenarts ben geworden.

De honden daar zonder baasje moeten keihard knokken om in leven te blijven. Maar ook in ons mooie en rijke land, komt er dierenleed voor.

Vaak weten mensen eigenlijk helemaal niet hoe ze een hond goed moeten verzorgen, waardoor honden kwalen krijgen en baasjes onnodig vaak naar de dierenarts gaan.

Veel baasjes ontbreekt het aan de nodige kennis. Een makkelijk te voorkomen probleem dient zich aan, daarmee gaan baasjes naar de dierenarts, die ze dan een simpel advies geven. Vervolgens dient het volgende gemakkelijk-te-voorkomen-probleem zich aan en ook daarvoor moeten ze weer naar de dierenarts.

Dierenarts hebben vaak niet de tijd om alle preventieve zorg uit te leggen aan baasjes.

Het is mijn missie om honden niet onnodig naar de dierenarts te laten gaan. In een paar uurtjes videoles kan je al heel veel leren. Daarmee voorkom je zo’n 30% van je dierenarts bezoeken. Ga voor jezelf maar eens na hoeveel geld je uitgeeft aan je dierenarts, omdat je niet goed genoeg bent voorgelicht. Een veel voorkomend probleem zijn problemen met de nagels…

Het komt veel voor bij oudere honden, doordat ze minder spelen, slijten hun nagels minder dan dat ze groeien. Bij jonge honden slijten de nagels meestal genoeg en hoeven ze zelden geknipt te worden.
Bij oudere honden gaat dit wel eens mis. Doordat ze minder lopen, rennen en spelen, slijten hun nagels minder en worden ze te lang. Hoe dit tot gewrichtsproblemen kan leiden leg ik je uit in deze video. Dit is echt een voorbeeld om op een makkelijke manier grote problemen te voorkomen.

PS Ken je iemand die dit interessant vindt? Stuur deze mail dan door, met de groeten van Piet. ☺