Mijn missie is om onnodige dierenartsbezoeken te voorkomen door baasjes naar hun hondje te laten kijken als een dierenarts. Zo ervaren honden minder stress bij de dierenarts, besparen hondenbezitters geld uit, en houden baasjes én dierenartsen tijd over voor zaken die echt belangrijk zijn. Zoals leuke lange wandelingen maken in het bos of lekker uitwaaien met je hondje op het strand.

Een veel voorkomend probleem bij honden als ze ouder worden, is dat ze minder actief zijn en minder gaan spelen, dat is op zich voor veel baasjes geen probleem ☺ , maar wel dat hierdoor de nagels minder goed slijten…

Als jouw hond veel op een zachte ondergrond loopt, dan kunnen de nagels wel een eens te weinig slijten ten opzichte van de groei. Het kan ook zijn dat de nagels te lang zijn geworden omdat je een tijdje vergeten bent ze te controleren of knippen. Een aantal nagels verdienen extra aandacht. In deze video laat ik je zien welke nagels extra aandacht verdienen, en waarom. Bekijk de video van 1 minuut met ondertiteling, klik hier.

PS Voor sommige mensen klinkt nagelverzorging bij je hond misschien overdreven, maar het is belangrijk voor je hond dit goed in de gaten te houden, om o.a. gewrichtsproblemen te voorkomen. Bekijk de video, leer hoe je op een simpele manier gewrichtsproblemen van jouw lieve viervoeter kan voorkomen.

Veel plezier met je hond,
Piet