Als ik vrijwilligerswerk doe in Thailand, Curaçao, Roemenië of Sri Lanka, neem ik altijd een paar dozen Frontline pipetjes mee van die bijvoorbeeld net tegen de houdbaarheidsdatum zijn. Hierdoor hoeven deze niet vernietigd of weggegooid te worden en kunnen er veel dieren mee geholpen worden, een win-win situatie dus.

Ik ben ambassadeur van Wings for Animals; een stichting door KLM stewardessen opgericht die dieren helpen. Als zij vliegen, nemen ze medicijnen en vlooien- en tekenmiddelen mee om overal ter wereld dieren te helpen. Door de samenwerking met Wings for Animals hebben wij al duizenden dieren over de gehele wereld geholpen, met castratie en sterilisatieprojecten maar ook dus door iets eenvoudigs als vlooien- en tekenbestrijding.

Een van de nuttigste dingen is het ontvlooien van dieren. Het is misschien niet het meest spannende gedeelte van mijn werk, maar ik weet wel hoe dankbaar die honden zijn als ze een paar maanden geen jeuk en pijn hebben. Teken en vlooien kunnen daarnaast ook andere ziektes overdragen.

Een beet van een vloei is net zo pijnlijk als een speldenprik, hoe zou jij het vinden als je dag en nacht elke paar minuten een speldenprik krijgt? Dan slaap je in ieder geval een stuk minder lekker...
Ik vind het fijn om dat te voorkomen en te genezen bij deze dieren met een eenvoudige handeling, een pipetje tegen vlooien.

Helaas zijn er in Nederland veel hondenbaasjes die niet elke week hun hond controleren op vlooien. Ze vinden het niet nodig of vergeten het.
Als een hond niet goed, of niet vaak genoeg behandeld wordt tegen vlooien, zal je hond last van vlooien krijgen. Het is dus goed om dit regelmatig te doen.

Ik zeg altijd; de hond is een onderdeel van het gezin, en net als de andere gezinsleden moeten honden vrij zijn van parasieten.

Dit is mijn advies tegen vlooien.

PS Bekijk hier de video hoe je kan ontdekken of jouw hond vlooien heeft, ook al zie je geen vlooien.

Veel plezier met je hond,
Piet