#SamenvoordDieren, nr 2

Met trots mag ik uitgave nr 2 van #SamenvoorDieren aan jullie presenteren! In dit nummer aandacht voor de magie van de onderwaterwereld; bij ons thuis in een aquarium of vijver en rond onze (zeer) bijzondere gemeente Bonaire.

Wat kan je doen voor de dieren in je tuin in het najaar? Lees het in onze rubriek De Diervriendelijke Tuin en help je vaste tuinbewoners en ook de bezoekers op weg om de winter goed door te komen. Meer veel wilde soorten gaat het gelukkig goed in Nederland, de ooievaar, de ijsvogel en de ree hebben stabiele of zelfs groeiende populaties. De waterkwaliteit wordt steeds beter en zelfs in Nederland uitgestorven soorten maken een comeback hierdoor. Dit is te danken aan betere regelgeving en inzicht in de ecosystemen om ons heen, er gaan dus ook veel dingen goed gelukkig. De ree is één van deze succesverhalen, lees in ons artikel waar de ree precies vandaan komt, hoe ze leven en kijk met andere ogen naar het volgende reegeit of reebok die je spot.

In december (?) komen we met een leuke actie; de Xmas Station Fundraiser, lees er alles over, of nog beter, doe er gezellig aan mee! Dankzij jullie kunnen wij de duizenden vrijwilligers door heel Nederland blijven ondersteunen in hun geweldige werk voor in-het-wild-levende dieren en onze gehouden dieren. Heb je ook eens overwogen om je aan te melden als vrijwilliger bij een dierenwelzijnsorganisatie? Kijk eens op www.dier.nu/erkend-beneficiant voor de organisaties bij jou in de buurt, wat ze precies doen en waar jij hen eventueel mee kan helpen. Het werken met dieren, vrijwilligers en met andere (hulp)organisaties zal heel je veel energie en voldoening geven en de meeste dierenwelzijnsorganisaties staan te springen om vrijwilligers.

Veel leesplezier met deze #SamenvoorDieren,

Piet Hellemans, dierenarts en ambassadeur van DierenLot

Instagram: @piethellemans.nl

Plaats een reactie