#SamenvoorDieren, nr 1

Lieve donateurs,

Zonder jullie zou DierenLot niet bestaan, en dankzij jullie kan DierenLot al ruim 12,5 jaar gehouden dieren en in het wild levende dieren en de organisaties die zich voor deze dieren inzetten helpen! In SamenvoorDieren willen wij de succesverhalen met jullie delen, jullie informeren over wat er allemaal nog moet, en dus ook nog gaat gebeuren en ons in verantwoord huisdierbezit en dierenwelzijn verdiepen.

We gaan in dit artikel dieper in op voeding, verzorging, beweging, het juiste huisdier kiezen en er zijn interviews met en columns van dieren hulpverleners. Elke editie is er een fotowedstrijd, artikels over dieren in de natuur en gaan we in op verborgen dierenleed.

Gelukkig gaan wij nu heel anders om met dieren en dierenleed dan enkele tientallen jaren geleden, de inzichten veranderen continue en het is daarom ook erg belangrijk om bij te blijven en kennis te delen. Als dierenarts kan ik iets doen tegen dierenleed en werk ik veel samen met stichtingen en organisaties die zich inzetten voor dieren. Het is heel bijzonder om te zien hoe hard deze mensen werken, meestal vrijwillig en staan ze 24 per dag en zeven dagen per week klaar om dieren te helpen. Uiteraard is alle hulp welkom bij deze organisaties en naast de financiële ondersteuning die jullie al geven via DierenLot, zijn er vaak extra handen op de werkvloer nodig.

Het klinkt misschien gek, maar ik kan dierenleed in het echte leven beter verdragen dan wanneer ik het op televisie of internet tegenkom. Als dierenarts en als dierenhulpverlener kan je het leed namelijk verzachten en hopelijk oplossen. Niet van alle dieren krijg je een vriendelijk bedankje in de vorm van een knuffel of een lik, ik word regelmatig gebeten, gekrabd en besmeurd door mijn patiënten, maar voldoening geeft het zeker! Dank voor jullie steun aan DierenLot, geniet van SamenvoorDieren en uiteraard horen wij graag wat jullie ervan vinden.

Piet Hellemans, dierenarts en ambassadeur van DierenLot

Instagram: @piethellemans.nl

Plaats een reactie