Mede hierom ben ik 14 jaar geleden dierenarts geworden, want er zijn veel misstanden, ook in Nederland.
De meeste baasjes weten niet precies wat ze het best kunnen doen als hun vriendje ouder wordt en slechter gaat zien.

Als jouw hondje ouder wordt brengt dat zoals je weet veranderingen met zich mee, ze worden wat trager en er ontstaan ouderdoms ongemakken. Dan kan je denken: ”Daar leren ze wel mee leven”, maar met een paar kleine aanpassingen door het baasje, kan je een senior hond heel goed ondersteunen en dat ie ondanks de aftakeling gelukkig is en blijft.

Het is tijd om baasjes te vertellen wat ik zoal allemaal meemaak in de kliniek, veel dierenleed wat ik tegenkom, had voorkomen kunnen worden.
Via deze weg wil ik je leren dat we dieren nog gelukkiger kunnen maken, zodat jullie nog langer met veel plezier van elkaar kunnen genieten.

Als hondjes door staar slechter gaan zien bijvoorbeeld, dit komt door het troebel worden van de lens, de hond kijkt dus door een soort matglas. Er zijn dan tijdstippen op de dag dat het zicht slechter is dan op andere.
Wat zijn deze momenten?

en

Wanneer is het lastigst voor een hond om te zien?

PS Bij een ouder-wordende-hond is het van belang dat je rekening houdt met wat je hondje nog kan en wat hij of zij prettig vindt. In deze video handige tips. Bekijk de video hier.

Fijne dag,

Piet Hellemans - Dierenarts