Tegenvaller… stel je voor; je hond wordt gebeten.. je schrikt… je hondje is aangedaan. Maar als je kijkt zie je geen bloed, of maar een heel klein wondje wat meer op een schrammetje lijkt.. Jij twijfelt om actie te ondernemen en met spoed naar een dierenkliniek te gaan… Andere hondenbezitters om je heen zeggen dat het allemaal meevalt. Gelukkig maar zeggen ze… Dit is helaas een veelgehoord verhaal bij sterfgevallen van honden…
1. Niemand weet echt wat je moet doen, na een gevecht.
2. Je luistert naar mensen die ook niet echt weten wat je moet doen in zo’n geval…

Sommige wonden lijken kleine wonden maar zijn intern grote wonden. De hoektand van een grote hond kan veel schade aanrichten onder de huid. Maar aan het oppervlak lijkt het een kleine wond. Intern kan er echter veel schade zijn. Stel je maar voor, je ziet een heel klein wondje waar een beetje bloed uitkomt bij jouw hond. Ga je dan met spoed naar de dierenarts of kijk je het even aan? In deze video leer ik je wat je in zo’n geval het beste kan doen. Voor je eigen hond of voor een andere hond. Want helaas weten veel mensen niet wat te doen in het geval van een noodsituatie, vrijwel niemand heeft helaas een basis cursus EHBO gedaan.

PS Bekijk deze video als je een hond hebt en je weet dat dieren soms onverwachte dingen kunnen doen. Meestal maakt dat niet uit maar soms wel. En dan ben je blij dat je deze video hebt gezien.

Fijne dag,

Piet Hellemans - Dierenarts