Dierenartsen krijgen regelmatig te maken met emotionele baasjes als hun dier ernstig ziek is.
Door deze emoties is het soms moeilijk om de juiste keuze voor je dier te maken.
Het maken van een verkeerde keuze zal vaak ten koste van je hond gaan en dit is te voorkomen door hier al goed over nagedacht te hebben als je hond nog gezond is.

Ik wil je om 4 minuten van je tijd vragen namens je hond om deze video te kijken en om er een minuut goed over na te denken. Je hond zal je dit in dank afnemen...

Een hond gaat niet een heel mensenleven mee.
In de eindfase mag je je hond niet laten leiden, als baasje én als dierenarts heb je een zorgplicht voor je hond/patiënt. Als een dier lijdt en niet meer beter kan worden, is het in het belang van het dier om hem of haar in te laten slapen (euthanaseren).
Als liefdevol baasje is het vaak heel erg moeilijk om in zo’n situatie de juiste keuze te maken. Het is verstandig om hier al over nagedacht te hebben voordat deze optreedt. Hoe ver wil je gaan om je hond bij je te houden? En is doorgaan met behandelen wel in het belang van je hond? Deze video is een handvat, zodat je objectief en voorbereid de juiste keuze kan maken wanneer het nodig is.

PS Dierenartsen worden duurder, omdat er zijn steeds meer mogelijk is qua onderzoek en behandelingen. Maar soms kan ik niets meer doen als dierenarts. Bekijk deze video van een paar minuten om er achter te komen wat de gouden regels zijn voor mij als dierenarts in de eindfase van een hond.

Fijne dag,

Piet Hellemans - Dierenarts