Dit is het meest verschrikkelijke verzoek wat ik ooit heb gekregen als dierenarts…

Een oudere mevrouw moest naar een verzorgingshuis en kon haar twee katten niet meenemen. Deze mevrouw had op de praktijk een afspraak gemaakt om twee gezonde katten door mij in te laten slapen. Mevrouw vond het zielig om de katten naar het asiel te laten brengen en vond het beter om ze in te laten slapen. Dit waren dus twee gezonde katten!
Uiteraard laat ik geen gezonde dieren inslapen, en heb ik een fijn nieuw tehuis voor deze katten gevonden! Als dierenarts maak ik dieren beter, en alleen als het in het belang is van het dier, laat ik dieren inslapen.
Er zijn eigenlijk maar twee vragen of gouden regels van belang in de eindfase van je dier om de juiste beslissing voor je hond te nemen.
In deze video vertel ik daar meer over.

PS Bekijk deze video als je nog niet overmand bent met emoties. Investeer een paar minuten om te weten wat je moet doen, als het erg slecht met jouw hond gaat. Het is je zorgplicht als baasje om de juiste beslissing te nemen voor jouw hond.

Fijne dag,

Piet Hellemans - Dierenarts