Dit is de belangrijkste redenen waarom ik, naast mijn werk in de dierenkliniek en voor tv, jou deze mails stuur.
Er moet meer bewustwording komen voor vergiftiging en hoe je in stress situaties daadkrachtig en juist moet handelen.

Is het niet voor je eigen hond, dan voor de hond van iemand anders…

Je wilt er natuurlijk niet over nadenken, maar als jouw hond een ongeluk heeft gehad, bijvoorbeeld aangereden is door een auto of motor, wat moet je dan doen? In deze video leg ik uit welke zaken ik controleer als dierenarts, om een inschatting van de toestand van het dier te maken. Als je dit oefent met je hond dan raakt je hond hieraan gewend EN leer je jezelf goed om honden te controleren. Dus oefen de verrichtingen die ik behandel in de video regelmatig.

PS Er zijn een aantal fundamentele stappen die je kan doen. Dit is anders dan EHBO voor mensen. Het is belangrijk dat jij weet wat je moet doen in nood. Bekijk de video hier.

Fijne dag,

Piet Hellemans - Dierenarts