Als dierenarts ben ik afhankelijk van onderzoeken om te beoordelen wat er aan de hand is met jouw hond. Eén van de meest gevaarlijke en dodelijke dingen die kunnen voorkomen worden is een interne bloeding.
Hoe controleer je of je hond een interne bloeding heeft? Dat laat ik je zien in deze video. Ook leer ik je een test te doen zodat je zelf kan kijken of jouw hond een ernstig probleem heeft of niet. Bovendien probeer ik baasjes altijd te leren bepaalde basis EHBO oefeningen te doen met hun hondjes, zodat jouw hond vertrouwd is met deze oefeningen. Ook als het een keer niet goed gaat, zodat jouw hond niet schrikt van deze “gekke” oefening. Bekijk de video om te leren hoe je jouw hond controleert en ga ermee oefenen.

PS Weet wat je moet doen als het er op aankomt. Het is ook belangrijk dat je aan je dierenarts kan vertellen wat er aan de hand is. Als jij deze controles kan doen, dan weet jouw dierenarts zeker of er iets ernstigs aan de hand is. Dan kan je dierenarts een eventuele operatie voorbereiden en jouw hond voorrang geven en zijn tijd en team vrijspelen om jouw hond direct te helpen.

Bekijk de video hier.

Fijne dag,

Piet Hellemans - Dierenarts