Winterklaar maken van je hond

Het is weer winter, onze honden kunnen tegen een paar problemen aanlopen in de deze periode. Met name met vorst, en het strooien van zout tegen de gladheid, krijgen veel honden last van hun pootjes en wordt lopen pijnlijk voor ze. Door de scherpe ijsstukjes op de de grond ontstaan kleine beschadigingen in hun voetzooltjes en tussenteen-huid, het zout wat ze vervolgens daarin lopen maakt het lopen erg pijnlijk. 

Door de warmte van de pootjes kan er ook wat sneeuw of ijs smelten en vervolgens weer vastvriezen aan de haren tussen de tenen, dit kunnen hele klonten sneeuw of ijs worden en deze klonten trekken aan de haartjes, beschadigen daardoor de huid en elke stap wordt pijnlijk voor de hond.

Deze ellende is te voorkomen door de haren tussen de tenen kort te houden bij je hond, en de pootjes van uw hond in te smeren in deze periodes en door ze weer goed schoon te maken na de wandeling. 

Hiervoor zijn speciale crèmes ontwikkeld zoals Espree Paw Balm (http://www.leef.nl/dieren/verzorging/hond/espree-paw-balm-1-5-oz.html) met ondersteunende toevoegingen erin, maar ook gewone Vaseline (zonder toevoegingen) kan het uitlaten weer een feest maken voor hond en baas.

Als uw hond tijdens het wandelen/ bewegen rilt, dan is het verstandig om bij die temperaturen een jasje of kleedje voor uw hond te gebruiken. Zolang uw hond niet rilt tijdens het bewegen is dat niet nodig.

Plaats een reactie